Meer over Valencia

Valencia is een provincie in Spanje met als hoofdstad Valencia. In totaal heeft Valencia 266 gemeentes met iets meer dan 2,5 miljoen inwoners.

De hoofdstad Valencia is de twee na grootste stad in Spanje met rond de 1,8 miljoen inwoners. De stad ligt aan de Costa Azahar en aan zee. Dwars door de stad heen loopt rivier de Turia. Deze uitgedroogde rivier is onlangs voor een groot deel opgeknapt en nu een van de populaire attracties van de stad. Zo zijn er restaurants, een hippie markt en vele sporten worden er uitgeoefend.

In geheel Valencia zijn locaties gemaakt waar men een fiets kan huren en indien nodig op een andere locatie weer terug kan geven. Een perfecte manier om Valencia te leren kennen. Neem dan meteen een bord paella want wist u dat de paella zijn oorsprong heeft vanuit Valencia ?

Valencia  heeft in totaal 15 km strand en een eigen vliegveld wat druk bezocht wordt dor toeristen. Dit omdat het een mediterraan klimaat heeft. dat wil zeggen, warme zomers en milde winters.Iets warmer dan in Barcelona en minder wisselend dan Madrid.

Vanuit Valencia zit je al snel in Alicante (179km) of Barcelona (362km).